Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 5 лютого 2013 р.

Літературний конкурс «Упізнай героя казки»
     Літературний конкурс «Упізнай героя казки», присвячений 385-річчю від дня народження Шарля Перро, 24 січня працівники бібліотеки-філії №12 провели для учнів 2-х класів ЗОШ №30. Цього дня у бібліотеці й справді повітря було насичене казковим духом.

  Ще колись давно у Франції жили п’ятеро братів. Старшого звали Жан Перро, і він став адвокатом. П’єр Перро став головним збирачем податків. Клод вивчився на лікаря. Ніколо Перро став вченим, богословом і математиком. А наймолодший – Шарль, присвятив себе справам державним. Член французької Академії, фізик, анатом, мовознавець… Але державні заслуги скоро забулися, тому що запам’яталося зовсім інше – казки пана генерального секретаря. Саме в них, простих і ясних за сюжетом, відчувається душа великого майстра слова. Вони вчать цінувати справжню красу життя, любити працю, добро, мужність, справедливість.
     Шарль Перро вигадував незвичайні історії і неймовірні пригоди, в яких брали участь добрі феї, злі відьми, прекрасні принцеси і прості добрі дівчата. Ось уже багато-багато років ці героїні знайомі дітям усього світу.
  Під час дійства наші маленькі другокласники ознайомилися з цікавими і невідомими фактами із життя дитячого письменника, відповідали на запитання казкової вікторини «Подорожуючи казками Шарля Перро», змагалися у конкурсі «Упізнай героя казки», брали участь у казкових перегонах «Відгадай, з якої казки?», відгадували назви казок за описами та вчинками головних героїв, за фрагментами та за ілюстраціями. Школярі отримали багато потрібних знань та позитивних емоцій. Адже саме казки закарбовуються в пам’яті так міцно, що і через багато років їх люблять, цінують та знову із задоволенням читають.

Немає коментарів:

Дописати коментар