Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 1 березня 2016 р.

1березня - Всесвітній День Котів та Кішок

     Хто має вдома кота чи кішку, не може не погодитися, що з цими тваринами не буває сумно. Психологи вважають, що у кішки можна навчитися багатьом речам. Це дуже мудрі створіння, хоча іноді бувають лінивими. Пухнасті улюбленці насправді дуже особливі тварини, до кожного потрібен індивідуальний підхід. Коти – вільні та незалежні, кішки – непередбачувані та норовливі, господині своєї території, котрі знають собі ціну, і якщо захочуть, то навіть не підпустять до себе!
     В Україні кіт завжди був повноправним господарем-мисливцем у хліві, помічником селянина. Для нього завжди знаходився і теплий куток у хаті, і кухоль молока. Із усіх свійських тварин лише кіт має найбільшу свободу дій. Іде і приходить куди і коли захоче, живе за власним розрахунком. Коти давно дружать з людьми, але ніколи не втрачають своєї незалежності. Ці тварини не утворюють зграї і ватажка над собою не визнають.
    Котом ніколи не лякали маленьких дітей. Навпаки, скільки казок, віршів та колисанок складено про котика! „Котик і півник”, „Пан Коцький”, „Кіт у чоботях” – ось лише деякі з улюблених казок відомих нам з раннього дитинства.Милі пухнасті мур котики створюютьнеповторний затишок у нашій оселі. Бережіть їх!
     У нашій бібліотеці ви можете ознайомитися якраз з найпопулярнішими казками про котів. Саме з такою метою в нас створено виставку книг "Мій улюблений пухнастик!".

Немає коментарів:

Дописати коментар