Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 2 серпня 2017 р.

Читаємо влітку

Літні канікули - найцікавіша пора для дітей. Час захоплюючих пригод і розваг, нових знайомств і зустрічей. Також літо неможливе без цікавих книжок.
Якщо ви розгубились і вже не знаєте, що почитати протягом останього місяця канікул - пропонуємо ознайомитись із нашими рекомендаціями.
Буде дуже цікаво!

Герланець В. Дивовижна подорож до країни Канцелярії

В одному великому галасливому місті в багатоповерхівці жила дівчина. Звичайна така дівчинка: кирпатий носик, вуха і косички сторчма, коліна та лікті з синцями. Вона любила ганяти на роликах, гризти морозиво та невтомно дивитися мультики й кліпи естрадних зірок. Коли їй щось дуже подобалося, Юлька - це дівчисько так звали - із захопленням кричала: "Супер!" або "Круто!". І от сталося з нею дещо незвичайне..



Гузєєва Н. Капітошка і Буррченя


Ця книга лягла в основу відомого мультика про веселого Капітошку. Але, на відміну від мультфільму, книга більше розповідає про те, що таке хороше та справжнє, й нагадує батькам, що від них багато в чому залежить, якими виростуть їхні діти. А ще в ній письменниця відкриває секрет, як Капітошка потрапив до книги про вовченя.



Кеннет Г. Вітер у вербах


Захоплююча повість-казка, яка в іронічній манері висміює усі недоліки капіталістичного суспільства та людей, яких воно породжує. Автор прославляє вічні, загальнолюдські цінності - дружбу, безкорисливість, гармонійне суспільне життя.



Нестайко В. Секретна зброя незнайомця Коші


Коша – син справжнього дракона! Але не варто боятися цього хлопчика, адже він друг Грайлика, А Грайлик, як відомо, дружить з хорошими дітьми. А ще Коша має секретну зброю. Яку? Про це можна довідатися, прочитавши цю казку.




Парвела Т. Елла та друзі

Ви легко потоваришуєте з фінською першокласницею Еллою, веселою і водночас не на свої роки серйозною. Із дитячою безпосередністю вона розповідає про напрочуд цікаве життя учнів - про шкільні будні, відвідування зоопарку, про екскурсію в музей і театр. Кумедна "розважливість" дівчинки та соковитий гумор авторки не залишать вас байдужими.




Росіцький Р. Мешканці старого двору

Жила собі киця Настя в Старому Дворі. О, то був величезний і загадковий світ, у якому мешкали десятки різних пожильців, а гостювали – сотні. Слід сказати, що Настя страшенно непосидюча. Всюди вона тобі залізе, зі всіма вона тобі балаканину почне. А коли багато розмовляєш і ще більше рухаєшся, ризикуєш втрапити у різні пригоди – приємні та не дуже.



Чаклун О. Мікробот

Маленький робот Мікробот понад усе полюбляє гратися в хованки. Випадково опинившись на нашій планеті, він заводить дружбу з дівчинкою Амелією та хлопчиком Пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія Сульфура. Упевнившись, що хованки тут неперевершені, Мікробот приводить іще сімох друзів-роботів - таких само веселих пустунів і розбишак. І вони вирішують пограти в хованки там, де ще ніхто й ніколи не грав. Але, звісно, без допомоги дітей їм не обійтися… Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці з живими традиціями доброї казки.

Шамбаз Б. Футбольний матч тривалістю в літо

Цього літа Фосто вирушає з татом (і своїм м’ячем) у велику навколосвітню подорож. Одинадцять етапів від Баньоле до Бамако. Тисячі зустрічей і відкриттів, починаючи від багдадського цирульника і закінчуючи смаком копченої риби на Північному полюсі. І повсюди футбол - справжнісінький! Це перше всесвітнє турне, яке Фосто ніколи не забуде.

Немає коментарів:

Дописати коментар