Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 18 грудня 2018 р.


Сьогодні 18.12.18 в бібліотеці – філії №12 бібліотекарі молодшого відділу для учнів СЗОШ №21 4-Б класу провели захід Літературні мініатюри «Образ Святого Миколая у легендах та казках ». За одною з легенд, Святий Миколай живе у Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і принести їм дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей. Святий Миколай все знає про діток, усе хороше і погане записане у нього у великій книзі, котру допомагають йому заповнювати ангели цілий рік. А якщо котрась дитина була нечемною чи не хотіла вчитися, то замість Святого Миколая у чарівну грудневу ніч до нього прийде чортеня Антипко. Воно залишить під подушкою непослуха пучок вербових різочок. Іноді наука не іде без бука. Але то буває дуже рідко, бо дітки у нас усі слухняні і добре вчаться на радість батькам. Українці з давніх часів вважали Миколая своїм святим. Багато церков побудовано на його честь.
Разом визначали спільні та відміні риси  образу Святого Миколая із Дідом Морозом і Санта-Клаусом. Розглядали казки головним героєм яких є Святий Миколай. Як зазначила учениця Маханькова Дар’я: « Святий Миколай допомогає, як дорослим, так і дітям повірити у казку».
Святий Миколай - образ, що асоціюється з високими людськими моральними цінностями, глибокою вірою у Бога та у праведність існування на землі. Не гроші, а любов, порядність, доброчесність та благородство керують світом. І один раз на рік, у чарівну грудневу ніч, усі ми маємо можливість бути доброчинцями задля власної втіхи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар