Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Творчий вечір «Я вірю, що настане днина…»

             Сьогодні, 20 вересня, у Центральній публічній дитячій бібліотеці відбулась зустріч із  подільським літератором, викладачем Хмельницького національного університету Лук’янюком Миколою Васильовичем.

На подію запросили членів клубу "Молоді серця" Центру Життєстійкості Карітас Хмельницький УГКЦ.

У затишній атмосфері автор поспілкувався з присутніми, ознайомивши їх з поезією і прозою, присвятами з нагоди ювілеїв.

Автор наголосив: « З віршами познайомився в старших класах. Спочатку – обов’язкова поезія.  Віршів я не зубрив, навіть не вчив напам”ять: достатньо було прочитати перед уроком. Мене дивувало, що хтось не міг вивчити вірш, а я спокійно переказував сторінку будь-якого тексту».

Герої літератора – представники різних прошарків населення. Микола Васильович також з гумором висвітлює різні події минулого та сьогодення. Така різноплановість творчості виявляє глибинність творчості автора.

Наприкінці заходу присутні щиро подякували автору за творчість та побажали творчого натхнення на майбутнє.

 

                                                                                                                Т. Нечипор

середа, 18 вересня 2024 р.

Гра-подорож «Пригоди казкової валізи»

 

У Центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся захід для учнів 4 класівгра-подорож «Пригоди казкової валізи»!

Маленькі дослідники вирушили у фантастичну мандрівку світом казок, розгадуючи загадки, виконуючи завдання та шукаючи скарби, заховані в чарівній валізі. Кожна книжка – це портал в інший світ, де на них чекали несподівані зустрічі з улюбленими героями. Під час заходу діти  відгадували загадки про казкових персонажів, що допомогло їм краще орієнтуватися у світі літератури, шукали скарби, заховані в різних куточках бібліотеки, за підказками, які вони отримували, розгадавши загадки, створювали власних казкових героїв, малювали ілюстрації до улюблених історій та придумували продовження казок.

Такі ігри стимулюють уяву дітей, допомагаючи їм створювати власні світи та історії, підвищують інтерес до читання, допомагають  відкрити для себе нові книги, розширюючи дитячий кругозір.



вівторок, 17 вересня 2024 р.

Ольга Ткач зачарувала юних читачів

У затишній атмосфері Центральної публічної дитячої бібліотеки відбулася незабутня зустріч учнів 7 –Г класу ліцею №4 ім. Павла Жука з талановитою подільською письменницею Ольгою Михайлівною Ткач. Авторка популярних книг для підлітків, зокрема серії "Дружба, що окрилює", поділилася з юними читачами секретами свого творчого процесу, розповіла про натхнення для написання своїх творів та зачитувала захопливі уривки з книг "Невигаданий друг" та "Невидимка".


Зустріч пройшла у форматі живої бесіди. Письменниця з легкістю знайшла спільну мову з юною аудиторією, відповідаючи на їхні численні запитання про творчість, про те, як народилися ідеї для книг, та про те, що її надихає писати. Дітям завжди цікаво читати про пригоди таких самих дітей, як вони. У книгах також розкриті такі теми, як булінг, самооцінка себе, та дружба з однолітками.

Особливо захопливими були моменти,


коли Ольга Михайлівна зачитувала уривки зі своїх книг. Її чарівний голос та яскраві образи, створені словами, перенесли присутніх у світ фантастичних пригод, де звичайні підлітки зустрічають справжніх драконів і переживають неймовірні пригоди.

Після зустрічі багато дітей поділилися враженнями, зізнаючись, що книги Ольги Ткач надихнули їх на власну творчість.


Бібліотекарі висловлюють щиру подяку Ользі Михайлівні Ткач за візит та сподіваються на нові зустрічі з письменницею.

                                                                                                Вікторія Пешкова

понеділок, 16 вересня 2024 р.

Відкрий для себе світ поезії

 

16 вересня у рамках літературного марафону «Слово єднає — перемогу наближає» у Центральній публічній дитячій бібліотеці відбулась літературна зустріч  учнів 5–Г класу гімназії №21 з подільським поетом Віталієм Міхалевським.

Ця зустріч стала справжнім святом для юних читачів і відкрила перед ними двері у дивовижний світ поезії.

Під час заходу Віталій Цезарійович не лише читав свої поезії, а й ділився з учнями секретами майстерності. Він розповідав про те, як народжуються вірші, про особливості різних поетичних жанрів, про роль ритму і рими у віршованій мові.

Поет зацікавив п’ятикласників тим, що показав, як поезія може бути різноманітною: веселою і сумною, ліричною і епічною. Він читав вірші про природу, про кохання, про дружбу, про мрії. Кожен вірш був маленькою історією, яка торкалася сердець юних слухачів.

Зустріч з Віталієм Міхалевським справила незабутнє враження для п’ятикласників. Діти дізналися багато нового про поезію, відчули себе справжніми творцями і, можливо, хтось із них у майбутньому сам напише прекрасні вірші.

Оксана Грицюк,  класний керівник 5-г класу, зазначила: «Ця зустріч – це чудова можливість для наших учнів познайомитися з сучасною українською поезією. Віталій Міхалевський – талановитий поет, який вміє знайти спільну мову з дітьми. Переконана, що ця зустріч надовго запам’ятається нашим п’ятикласникам».