Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 11 травня 2017 р.

Як допомогти дитині розкрити свої здібності?

Для деяких батьків питання розкриття здібностей дитини обертається значною проблемою. Не в кожної дитини схильності й таланти видно відразу. Через сором`язливість у більшості дітей все відбувається навпаки. Та, погодьтеся, дитині, яка почуватиметься впевнено серед однолітків, важливо вміти проявити свої найкращі якості.
Картинки по запросу здібності таланти діти

Щоб допомогти дитині розкрити свої здібності:
⏩ спостерігайте за дитиною, її перевагами і захопленнями;
⏩ хваліть і підтримуйте її інтереси;
⏩ пропонуйте спробувати те, що вона ще не пробувала;
⏩ демонструйте особистий приклад.

У яких дітей здібності можна побачити не відразу?
У дітей дуже сором`язливих, невпевнених у собі. Як зазвичай поводяться такі діти? Вони дуже бояться публічних виступів, не люблять свята в дитячому садку, розгублюються, забувають вірші і ні за що не хочуть підходити до Діда Мороза. Вони полюбляють тихо грати грати з одним-двома друзями або навіть на самоті. тихо розмовляють, відмовляються фотографуватися, брати участь у групових іграх та естафетах, різноманітних змаганнях.
Похожее изображение
Нерідко можна не розпізнати дитячі здібності. якщо їх не схвалюють батьки. Наприклад, мама мріє побачити дочку на сцені театру в класичному балеті. Вона водить дівчинку до балетної школи з трирічного віку. Саме тому в дитини немає можливості проявити свої вокальні здібності. Дівчинка просто ніколи не займалася вокалом. не співала.
Або, наприклад, хлопчик, який мешкає в маленькому селищі. Він демонструє високі спортивні результати на уроках фізкультури, але в селищі немає секції, у якій він зміг би застосувати футбольний талант.

Що робити, якщо ви не знаєте, які здібності дитини розвивати?
Картинки по запросу здібності таланти діти
Найчастіше все-таки здібності дитини можна розгледіти. І якщо не у два-три роки, то уже років у п`ять-шість більшість малюків досить яскраво демонструють свої вміння. Що любить робити дитина? Хлоп`ята можуть будувати неймовірні конструкції з легою Дівчатка - вбиратися і трансформувати одяг. Хтось із дітей обожнює виступати перед дзеркалом або перед своєю сім`єю. Хтось малює за слушної нагоди. Є діти, які залюбки складають оригамі. Спостерігайте за дитиною, і вона сама підкаже вам, що саме її цікавить і надихає.
Картинки по запросу здібності таланти діти
Якщо ви й гадки не маєте, як визначити, що цікавить вашу дитину, говоріть із вихователями і вчителями, які працюють із нею. Саме вони можуть підказати, у якому напрямі краще розвивати дитину. Адже педагоги бачать її "з іншого боку".
І нарешті, ви завжди можете звернутися до дитячого психолога. Він має безліч засобів, які допоможуть визначити дитячі здібності. Тести, які використовує психолог, визначають коло здібностей. Тож фахівець обов`язково порадить вам, як саме розвивати дитину надалі.

Якщо в дитини є багато здібностей, вона здатна "до всього"?

Така ситуація може бути складною лише деякий час, поки дитина все встигає і внеї все виходить. Рано чи пізно доведеться зробити вибір на користь одного чи двох улюблених занять, яким дитина приділятиме час.
Картинки по запросу здібності таланти дітиМоже скластися так, що дитина, яка займалася чимось одним, раптом розчарувалася в цьому занятті і захопилася абсолютно іншим. Сприймайте це нормально і давайте можливість спробувати себе в різноманітних видах діяльності.

Які здібності краще розвивати, щоб допомогти дитині стати лідером?

Це запитання часто ставлять на лекціях з розвитку дитячого лідерства батьки, які хочуть допомогти своїй дитині подолати боязкість, сором`язливість і стати більш відкритою та активною.
У цьому допоможуть зокрема такі види діяльності:

акторська майстерність
У руках досвідченого режисера навіть сором`язлива дитина дуже скоро почне розкриватися й демострувати свої таланти. Причому трохи замкнуті дітки часто стають найкращими в студії та отримують головні ролі.

вокал
Картинки по запросу здібності таланти дітиСпів якнайкраще допомагає подолати невпевненість. Дитина вчиться контролювати свій голос, звикає до виступів, полегшуються відповіді біля дошки. Крім того, спів дає можливість регулювати дихання, вчить заспокоюватись.

командний спорт
Така діяльність розвиває вміння спілкуватися, взаємодіяти у колективі, домагатися чпільних результатів. Це також дуже важливо для розвитку навичок справжнього лідера.

танці
Похожее изображениеХореографія позбавляє тілесних затисків, робить тіло пластичним і красивим. Рухи перестають бути скутими, різкими, незграбними. Адже саме люди, які вміють не лише красиво говорити, а й рухатися, стають лідерами.

Немає коментарів:

Дописати коментар