Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 8 лютого 2018 р.

Жива бібліотека «Що може поліцейський»

8 лютого 2018 р. у  бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась зустріч учнів 10 класу СЗОШ №21 з представниками нової патрульної поліції у форматі «Жива бібліотека».
Захід проведено в рамках програми ПОЛіС (Поліція і Спільнота), яка є частиною проекту «Залучення громадськості до реформ», під егідою міжнародної організації IREX.
Ця інноваційна форма заходу є видом неформального спілкування. У «Живій бібліотеці» «книжками» стали справжні люди (поліцейські), «читачі» брали «живу книгу» та вступали з нею в діалог. Після «прочитання» (спілкування) книги «читачі» могли обрати для «читання» наступну «книгу».
Як зазначив учень 10 класу СЗОШ №21 Пенцак Вадим «Це унікальна можливість задати «незручні» питання «людям-книгам», почути про умови вступу до патрульної поліції, складності та цікаві моменти з їх служби. Можливо, ця зустріч вплине на вибір моєї майбутньої професії».
Читачі мали безліч запитань до «Книг» та, незважаючи на час, не хотіли розходитись. А на пам'ять про захід зробили фото з поліцейськими.
В основі «живої бібліотеки» лежить ідея надання можливості зустрічі людей, які в звичайному житті не можуть поспілкуватись один з одним. Такий підхід підвищує довіру і порозуміння між людьми, допомагає боротися із забобонами і стереотипами. Завдяки діалогу, обидві сторони мали можливість дізнатися щось нове, змінити своє ставлення, зламати  упередження, стереотипи.
                 




Немає коментарів:

Дописати коментар