Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 6 листопада 2019 р.

Зустріч з письменницею

Літературна година «Лунай, величне наше слово!»
          9 листопада – День української  писемності  та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.
         Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, бо вона не що інше, як жива схованка людського духу. Його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід.
         6 листопада в Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась літературна година «Лунай, величне  наше слово». Учні  7-Б класу СЗОШ №21 зустрілись з подільською письменницею – Корицькою Галиною Василівною.
          Найкращі рядки авторки, присвячені рідній землі,величному українському слову, яке здатне малювати неймовірні картини  життя, не залишили байдужими присутніх.
         Наприкінці заходу пані Галина зазначила: «Ми повинні робити усе, щоб мова наша була материнською, тобто рідною, щоб кожен із нас пам’ятав, що вона безсмертна, щоб ми завжди казали, що наша мова ще й солов’їна, барвінкова, калинова, співуча, чарівна…»


Немає коментарів:

Дописати коментар