Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 29 вересня 2020 р.

З ювілеєм, бібліотеко!

Щорічно, 30 вересня, в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів.

Цьогоріч, напередодні професійного свята, Центральна міська бібліотека-філія для дітей №12 відзначає свій ювілей - 50 років із дня заснування! Пропонуємо коротко пригадати про роботу бібліотеки за час її існування.

Потреба у відкритті бібліотеки для дітей виникла ще у 1960-х роках, коли у мікрорайоні Виставка працювала ЗОШ №11, на паралелі якої було по 6-8 класів. На той час по вулиці Проспект Миру 76/2 працювала бібліотека-філія №8, яка обслуговувала лише доросле населення.

Незабаром почесну місію відкриття дитячої книгозбірні довірили молодому методисту обласної дитячої бібліотеки ім. Жданова Купратій Ганні Григорівні. Вона стала першою завідуючою бібліотеки для дітей №12, яка радо відчинила свої двері для читачів уже в вересні 1970 року за адресою Проспект Миру 76/2.

З 1975 року роботу бібліотеки №12 очолила Ільченко Г. І. Бібліотека приймала участь в соціалістичному змаганні, де виборола, під керівництвом завідуючої, 1 місце. Читачів було дуже багато, книговидача велика. За день бібліотеку відвідували більше 100 дітей.

В бібліотеці діяв клуб за інтересами "Юні історики", де учні 5-8 класів вивчали історію рідного краю. На абонементі 4-8 класів працював гурток "Книголюби". На абонементі 1-3 класів бібліотекарки працювали з групою дітей з поганою технікою читання. Також брали активну участь у підготовці до днів політінформації, які проводились у центральній бібліотеці.

З 1996 року колектив бібліотеки очолює Любенчук Тетяна Володимирівна.

Бібліотека стрімко розвивається та тісно співпрацює зі шкільними та позашкільними закладами освіти, громадськими організаціями.

Серед читачів користуються популярністю всі заходи, які проводяться у бібліотеці: зустрічі з письменниками та відомими людьми рідного краю, майстер-класи, інтерактивні уроки та тренінги, конкурси й акції, літературні читання.



За підсумками роботи бібліотека №12 стала переможцем щорічного конкурсу "Краща бібліотека-філія у 2015 році" та "Краща бібліотека-філія у 2016 році" серед бібліотек-філій Хмельницької міської ЦБС.

У 2017 році бібліотека стала переможцем Громадського проєкту "Бюджет міських ініціатив". Тут реалізовано проєкт "Інформаційно-розважальний центр "Дитячий простір". Урочисте відкриття якого відбулось 12 вересня 2017 року.

Бібліотека – одна з найважливіших ланок людської цивілізації. Щоб відповідати цьому високому призначенню, бібліотечні працівники намагаються завжди бути на рівні часу.

День народження нашої бібліотеки – свято не лише бібліотекарів, але й для усіх наших читачів.

Зі святом вас, дорогі друзі! Дякуємо, що ви з нами!



Немає коментарів:

Дописати коментар