Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 17 грудня 2021 р.

Мультимедійна мандрівка "Іде з янголом маленьким Святий Миколай"👼

Взимку є чимало свят, яких чекають і дорослі, і діти. І цей святковий період починається з визначного грудневого дня – Дня Святого Миколая, коли діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, отримують солодощі та замовляють подарунки під ялинку.

В Україні день Миколая став виключно дитячим святом у XIX столітті, коли в Галичині почало розвиватися шкільництво. І все зводилось не лише до подарунків: напередодні свята діти старанно готувалися, вчили пісеньки та віршики, проводили конкурси та змагання. Після тривалої перерви (понад 70 років) традиція святкування Дня святого Миколая була відроджена у 1990 році. Відтоді з кожним роком вона набуває поширення в Україні, а свято Миколая є не менш очікуваним для дітей, ніж Новий рік.

Напередодні свята бібліотекарі молодшого абонементу влаштували для маленьких читачів мультимедійну мандрівку "Іде з янголом маленьким Святий Миколай"

Дітки дізнались цікаві відомості про Миколая та історію свята, розгадали зимовий кросворд, переглянули новорічно-різдвяний мультфільм, а також поділились, як цьогоріч писали листи Миколаю та які подарунки замовили під подушечки.

"Дуже люблю це свято. Кожного року отримую подарунки під подушку, якщо вони маленькі, або біля свого ліжка, а ще багато солодощів і мандаринок", - розповіла читачка Загородня Вероніка.

Немає коментарів:

Дописати коментар