Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 27 січня 2022 р.

Book-подорож «Вічна казка Льюїса Керрола» (до 190-річчя письменника)

Не можемо оминути увагою день народження людини, у фантазії якої народились такі непересічні істоти як гусень, що палить трубку, птах Додо, Чеширський кіт, Чорна Королева, Бурмоковт та інші😉

Так-так, 27 січня 1832 року народився письменник Льюїс Керролл, або Чарльз Лютвидж До́джсон, який працював професором математики в Оксфорді. Талановита людина талановита у всьому, тож крім математики та письменництва Чарльз захоплювався філософією, релігією, фотографією та малюванням. Як співіснували ці протилежні особистості в одній людині, так і залишилося загадкою...

За роки навчання Чарльз виявив непересічні математичні здібності. Його помітили й запросили викладати в одному з коледжів Оксфорда. Упродовж двадцяти шести років Доджсон читав лекції з математичних дисциплін, час від часу друкуючи свої наукові розвідки. Жив усамітнено й тихо. Так минало «офіційне» життя письменника. Та найцікавіше відбувалося за його лаштунками. Там буденні обов’‎язки поступалися місцем улюбленим захопленням, яким Доджсон віддавався з пристрастю. Саме так він ставився до театру та мистецтва фотографії.

Проте найпліднішим виявилося захоплення літературою. Адже саме завдяки йому з’‎явилися дивовижні казки про неймовірні пригоди дівчинки Аліси в Країні Див і в Задзеркаллі. Ці твори ввібрали все розмаїття талантів і вподобань письменника, щедро обдарованого природою. У них утілилися і любов до світу дитинства, і багата уява, і знання з математики, і досвід фотографа, і пристрасть до фокусів та загадок... В історіях про Алісу поєдналися філософія, казка, гумор, гра та фантастика.

Саме з нагоди 190-ої річниці від дня народження письменника, 27 січня, бібліотекарі молодшого абонементу провели для другокласників book-подорож «Вічна казка Льюїса Керрола».


Під час заходу школярі дізнались найцікавіші факти про митця та його творчість, ознайомились із історією написання твору та дівчинку, яка стала прототипом героїні. Також читачі взяли участь у вікторині та переглянули мультфільм про пригоди Аліси.

На завершення заходу діти поділились враженнями від творів автора та припущеннями, де б ще побувала дівчинка, якби було продовження цих казок.






Немає коментарів:

Дописати коментар