Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 1 вересня 2015 р.

      Вітаємо всіх читачів з початком навчального року та бажаємо успіхів!
      В перший навчальний день - перший захід.

«Україно моя! Я для тебе на світі живу»


Сьогодні, 1 вересня, у бібліотеці-філії для дітей №12 відбулось свято Першого уроку, темою якого став патріотизм, а лейтмотивом – слова відомого українського поета, літературознавця Івана Світличного, який казав:
 «Вітчизна  це не хтось і десь,
Я  теж Вітчизна».

Безперечно, Україна в серці кожного патріота. Вона у думках, мріях, щоденних діях і планах на майбутнє. Кожен з на нас – частка України. Й така національна ідентичність, відчуття прихильності до Батьківщини стають справжніми, коли перетворюються на особистісну цінність.
Вибором України завжди була воля, свобода, незалежність, державність, європейськість. Цей вибір ціною власного життя виборювали українські герої-патріоти. Нині ми маємо згадати про героїв Небесної сотні, серед яких було багато молоді.
Ніколи не згасне пам’ять і про воїнів АТО, які на передовій захищають Україну, продовжуючи традиції козаків, українських дисидентів-правозахисників.
Все більше стає патріотів, які допомагають бійцям української армії – волонтерів. Сьогодні на зустріч з учнями 8-А та 8-В класів СЗОШ №21 прийшли волонтер Армії SOS пані Алла Володимирівна та її колега і спонсор Олександр Петрович Василишин.
Алла Володимирівна розповіла про те, як допомогти армії може кожен з нас, а саме: плести москітні сітки, займатись виробництвом сухих борщів, гарячих кружок та супів. 
Олександр Петрович розповів дітям про те, які елітні військові підрозділи є у нашому місті, про допомогу військовим у вигляді техніки, програмного забезпечення, пошиття одягу. Запропонував організувати екскурсії в казарми та на полігон. 
А наприкінці заходу в читачів була можливість не лише роздивитись захисний одяг для військових, а й приміряти його.

Т. Любенчук 






Немає коментарів:

Дописати коментар