Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 13 червня 2017 р.

Сімейний відпочинок з малюками: досліджуємо квіти

Сімейне дозвілля є найбільш цілющим простором і для дітей, і для дорослих.  Що може тішити й надихати дитину, зміцнювати родину більше, ніж веселі та розвиваючі ігри разом із мамою і татом, душевні співи, спільне відзначення свят, творення краси своїми руками, спілкування з живою природою?! Саме такі умови дозволяють pозквітнути і прорости зернятку неповторної творчої індивідуальності, яке живе в кожному з нас.

Картинки по запросу відпочинок з малюками на галявині
Де провести?
Поблизу місця проведення обов`язково має бути поле, луг чи квіткова галявина.

Коли?
Така сімейна зустріч передбачає ознайомлення дитини з польовими квітами. Якнайкраще для цього обрати кінець весни або початок літа - час цвітіння польових квітів. Важливо, щоб у день, який ви оберете для проведення, була гарна погода (сонячна, але не дуже спекотна), тому що тривалий час вам доведеться провести на свіжому повітрі.

Картинки по запросу відпочинок з малюками квітиДля чого?
Під час сімейної зустрічі ви матимете змогу збагатити знання малюка про польові квіти, навчити їх розпізнавати, ознайомите дитину зі змінами, які відбуваються в природі з наставанням тепла. Навчите плести віночок. Розкажете про український віночок як народний символ, оберіг. Ця зустріч допоможе викликати цікавість до традицій рідної землі й подарує позитивні емоції та яскраві враження.

Як підготуватися?
Підготуйте запитання до бесіди про зміни в природі, які відбуваються з настанням тепла.
Картинки по запросу відпочинок з малюками у поліПідберіть загадки про квіти та цікаві завдання.
Прихопіть розмальовки з квітами, малюнки з віночками та книжечку з віршами.
Подбайте про обід.


Можна пограти в ігри на зразок:

"Бруньки, листочки, квіточки"
Участь у цій грі беруть усі присутні. Коли ведучий називає слово "бруньки" - усі підіймають угору й показують кулачки, на слово "листочки" - долоньки зі стиснутими пальчиками, "квіточки" - розчепірити пальчики. Гравці, які помиляються, поступово вибувають з гри. Перемагає той, хто усі дій виконує правильно.

"Бджілки"
Усі присутні - бджілки - стають у коло. Ведучий, стоячи посеред кола, промовляє: "Бджілки літають, медок збирають". Гравці в цей час, махаючи руками, як крильцями, рухаються галявиною. На слова "Зу-зу-зу, собі квітку я знайду" гравці мають підбігти й присісти кожен біля якоїсь квітки. Гравець, якому не вистачило квітки, вибуває з гри.

Немає коментарів:

Дописати коментар