Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 18 липня 2017 р.

6 порад для розвитку творчого мислення у дітей

Всесвітньо відомі винахідники і вчені часто визнають, що вже з раннього дитинства цікавилися різними механізмами, експериментували та мріяли про те, аби згодом створити що-небудь самим.
Для батьків дуже важливо давати дитині пробувати щось нове, помилятися, експериментувати. Не можна придушувати уяву й натхнення дитини, варто дати їм розвернутися на повну потужність.

Картинки по запросу дети учаться
1. Не дуже захоплюйтеся покупкою іграшок.
Чим менше іграшок, тим більше дитині потрібно буде уявляти, щоб вигадувати свої ігри, завдання та заняття.

2. Користуйтеся дарами природи.
Дітям, без сумніву, подобаються іграшки. Не потрібно відмовлятися від них зовсім. Використовуйте їх для натхнення: наприклад, якщо у дитини є іграшковий динозаврик, то запропонуйте дитині зробити для нього парк з природних матеріалів (гілочок, камінчиків тощо). Якщо знайдете цікаві соломинки, зробіть з них сукню для своєї ляльки чи зв'яжіть з них "солом'яну балерину", якою дитина зможе побавитися на пляжі. До моря або в парк не завжди потрібно йти з мішком речей - досить буде іграшкової лопатки й старанних рук.
Похожее изображение
3. Для малювання давайте дитині незвичайні матеріали.
Запропонуйте розмалювати кольорові аркуші паперу іншого формату (а не звичного А4) і виріжте разом форми або фігури. Замість паперу дитині можна запропонувати дерев'яні дощечки, плитки, картон, ящики. Урізноманітніть і кольори, пропонуючи акрилові фарби або фарби для малювання. Натхнення можна подчерпнути на природі або з дитячих книг.

4. Регулярно відвідуйте бібліотеку.
Діліться з дитиною своїми цінностями в естетиці та мистецтві, показуйте їй знамениті твори мистецтва і книги, привчайте до хорошого смаку - і вчіться разом з дитиною. Дайте малечі вибрати в бібліотеці книгу, яку ви разом переглянете або прочитаєте. У пошуках потрібної книги, обговоріть з дитиною її інтереси і бажання. З'ясуйте, про що дитині хотілося б прочитати - про природу, героїчні пригоди чи, наприклад, незвичайні винаходи.
Картинки по запросу дітки вчаться
5. Експериментуйте.
Експериментами можна займатися на природі, спостерігаючи за навколишнім середовищем, записуючи і малюючи побачене, або вдома, готуючи вечерю. Дайте волю творчому польоту дитини - і своєму теж!

6. Збирайте матеріали, якими діти змогли б скористатися.
Завжди пам'ятайте, що вдома у вас є маленький винахідник, якому дуже знадобляться матеріали для своїх занять. Не викидайте шухлядки, банки з-під варення, коробки або шовкові стрічки від подарунків - все це може стати в нагоді в іграх маленького винахідника. Дари природи, які ви зберете разом, стануть в нагоді і щоб оформити різдвяний вінок, і для пасхальних прикрас. Зібрані влітку на морському березі черепашки, засушені квіти, знайдені каштани й яскраве листя дерев, а також бабусина колекція гудзиків стануть для вас джерелами натхнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар