Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 31 липня 2017 р.

Як виростити дитину креативною: прості поради для батьків

Похожее изображение

Діти народжуються з уродженою здатністю до творчості, тому батькам не доведеться докладати багато зусиль, щоби стимулювати цю важливу дитячу рису.
Дітей треба просто трохи підштовхнути до прояву їхніх творчих здібностей і створити для них сприятливі умови.



✔ Давайте волю дитячій фантазії
Діти здатні побачити живу істоту в паличці або в пакеті з крупою. Не критикуйте дітей за їх «нездійсненні» фантазії, навпаки, підтримуйте їх.

✔ Нехай дитина малює
Фіксація творчих ідей в образах - це важлива звичка, вона організовує свідомість і зміцнює зв'язок з реальністю.

✔ Дайте дитині простір для реалізації своїх проектів
Дайте дитині буде право будувати замки з подушок, наклеювати скотчем на підлогу дорожню розмітку, зводити на тумбочках і полицях паперові міста для іграшок. Хоча б у межах своєї кімнати або куточка для ігор - нехай дитина втілює свої бажання.

✔ Покажіть дитині, що вчитися - весело і цікаво
Цьому можуть допомогти хороші книги з картинками - з віршами і казками, про науку і історії. Фільми, мультики і наукові шоу, які зараз доступні.

✔ Знайомте дитину з різними іноземними мовами і культурами
Якщо ви разом їсте роли в «японському» ресторані або пасту в «італійському» кафе - зверніть на це увагу дитини, розкажіть трохи про традиції цих країн, щоб він міг бачити світ як сплетіння різнобарвних ниток, а не дивний вінегрет.

✔ Забезпечте дітям культурний багаж
Ставте хорошу музику і розповідайте про композиторів, показуйте репродукції картин, фотографії архітектурних шедеврів, ходіть з дитиною в театри і музеї. Важливо одне: щоб дитині було цікаво, тому постарайтеся захопити і зачепити її, а якщо щось наводить на малюка нудьгу - залиште це.

✔ Заохочуйте гумор
Жарти, іронія, гумор - це особливі процеси, дуже близькі творчому підходу. Вони теж дозволяють відходити від стереотипів і серйозних насуплених схем, дають новий погляд на світ, оживляють емоції і живлять спонтанність.

Немає коментарів:

Дописати коментар