Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 27 липня 2017 р.

Як підтримати письменницькі навички дитини на етапі їх формування

Дуже часто дітки складають власні історії, записують їх у щоденниках та розповідають рідним і друзям. Якщо Ви помітили у Вашої дитини талант до художнього письма - неодмінно підтримайте її прагнення стати літератором.
Похожее изображение

1. Поетичні головоломки 
Запропонуйте дитині написати список із п'яти кумедних, цікавих слів. Напишіть також свій власний список. Потім обміняйтесь ними та складіть вірші, в яких будуть використовуватись відповідні слова зі списків. 

2. Подорож у спогад 
Попросіть дитину почати свою розповідь з такого речення: «Я пам'ятаю, коли в перший раз _______. Я тоді _______». Коли вона вирішить, про що піде мова, їй треба постаратися протягом трьох хвилин без зупинки написати свою розповідь. При цьому дитина не повинна перечитувати або виправляти написане до того часу, доки не закінчиться відведений час. 

3. Якби я був... 
Якщо дитина скаржиться на те, що в неї немає жодних цікавих спогадів, про які можна написати, попросіть її уявити себе на місці улюбленого персонажа або знаменитості. 

4. Один день із життя 
Попросіть дитину вибрати предмет із тих, які вона використовує, носить із собою або просто щодня бачить, і написати історію від імені, відповідно, олівця, рюкзака, пульта від телевізора або чого завгодно, на її розсуд. 

5. Виготовте книгу 
Для того щоб допомогти молодому автору відчути реальне досягнення, зберіть його кращі твори та зшийте їх разом у вигляді книги. Обкладинку можна зробити з щільного паперу, прикрашеного ілюстраціями. Нехай дитина складе зміст, виготовить титульний лист, напише свою біографію, яка розповість читачам про автора книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар