Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 8 листопада 2017 р.

Поетична година "Дзвенить струмочком рідна мова"

Спитай себе, дитино, хто ти є,
І в серці обізветься рідна мова;
І в голосі яснім ім’я твоє
Просяє, наче зірка світанкова.

Д. Павличко

9 листопада традиційно відзначається День української писемності та мови. Це свято витонченої та мелодійної, глибинної та багатої, рідної мови кожного українця. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння предки передавали нам цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.
Для нас рідна мова - це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
Саме напередодні цього свята у центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась поетична година "Дзвенить струмочком рідна мова" для учнів 3-А класу СЗОШ №21.
Діти дізнались більше про свято писемності, продекламували улюблені вірші про мову, поділились цікавими історіями про спілкування українською мовою з іноземцями, а також взяли участь у вікторині "А чи уважний ти читач?". Наприкінці заходу читайлики переглянули відео "Мова - душа народу" та мультфільм.
"Ми завжди розмовляємо українською мовою і добре вивчаємо її. Мій тато, коли був в Африці, в місцевій школі зустрів вчителя української. Там теж її вивчають", - розповів читач Шевчук Дмитро.
"І вдома, і в школі спілкуюсь рідною мовою. Мені подобається як вона звучить. А ще в мене є друг з Харкова і він говорить вдома російською мовою, але зі мною завжди українською. Він добре знає її", - поділився враженнями Лищук Євген.

Немає коментарів:

Дописати коментар