Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 1 березня 2018 р.

Літературна година «Всесвітній мандрівник Жуль Верн»

«…Мої читачі… є моїми пасажирами,
         і мій обов’язок - дбати про те, 
        щоб вони повернулися з плавання задоволеними…»       
                           Жуль Верн.

         1 березня у центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулася літературна година «Всесвітній мандрівник Жуль Верн», на яку були запрошені учні 5-а класу СЗОШ №21. Мета заходу - ознайомити дітей із життям і творчістю французького письменника Жуля Верна, дати поняття про пригодницький жанр літератури.          
         Один з міфів про життя письменника говорить, що він був запеклим домувальником і дуже рідко та неохоче подорожував. Насправді ж Жуль Верн був невтомним мандрівником. Перші ж романи принесли йому всенародне визнання. Щойно книги французького письменника виходили друком, вони негайно перекладалися багатьма мовами й поширювалися в усьому світі. Згідно з даними ЮНЕСКО, за кількістю перекладів мовами народів світу книги Жуля Верна займають третє місце, поступаючись лише творам сценаристів студії Волта Діснея і книгам Агати Крісті. Після смерті Жуля Верна залишилася його картотека, що містить понад 20 000 зошитів із відомостями з усіх галузей людських знань.
         Зі 108 наукових передбачень письменника-провидця на сьогодні не справдилося лише 10. Нині він один із найулюбленіших письменників. Його читають скріз, куди проникає друковане слово. 
 У різних країнах з'являються все нові й нові видання творів Жуля Верна, п'єси, фільми, цілі серіали за сюжетами «Незвичайних подорожей» Багато читачів зросли на його історіях про дітей капітана Гранта, загадкового капітана Немо, подорожі Філеаса Фоґґа навколо світу за 80 днів. Але незважаючи на те, що творчість письменника частіше відносять до дитячої літератури, придбати книги Жюля Верна варто незалежно від віку і статі. Описані автором пригоди будуть цікаві усім.

Немає коментарів:

Дописати коментар