Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 14 травня 2020 р.

Огляд книг «Про родину та сімейні цінності»


Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина.  Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина
Сім’я для дитини – це той космос, в якому відбувається формування її особистості, світогляду, цінностей. Пропонуємо вам добірку сучасних україномовних книжок про родину і сімейні стосунки; різноманітні переживання і хвилювання – часом суперечливі, властиві малюкам; про непрості емоції, що їх відчувають дітки, в родинах яких з’являються менші братики й сестрички; про  буденні життєві ситуації, які вчать найголовнішому, і величезну любов – не зважаючи ні на що!


 1. «Мій дідусь був черешнею» Анджели Нанетті 

Маленька, але дуже велика серцем сім'я. Їхнє життя мало чим відрізняється від життя інших людей. Повсякденні радощі змінює велике горе, а слідом за ним – нові теплі моменти. 
 Тоніно розповідає історію своєї родини та у черговий раз нагадує, як важливо цінувати тих, хто поруч. Ця книга викличе посмішку і смуток, тепло у душі й сльозу, а головне – спогади, найсвітліші і найпрекрасніші. «Мій дідусь був вишнею» – історія, близька кожному, як спогад про канікули в селі, бабусині пиріжки і посмішку дідуся…

                             2. «Вбити пересмішника» Гарпер Лі


Історію подій у маленькому американському містечку розповідає дівчинкашестирічна Джин Луїза Фінч. На першому плані історіїщасливе дитинство героїні.
Виховна історія про маленьку, але чесну сім'ю. Про звичайного чоловіка, батька, який стає зразком моралі; про дітей, що на власні очі спостерігають переломну епоху, коли страшні людські якості поступово відходять у минуле.



Незабаром Різдво, і маленький Фред у приємному передчутті. Як і всі діти, він загадує бажання, мріє про диво і чекає на свято.
 Добра і атмосферна історія про мрії, надію і віру. Про родинне тепло та про те, що у будь-якій ситуації знайдеться місце для маленького дива.

4 «Літня книжка» Туве Янссон 

Дівчинка Софія проводить літо з батьком і бабусею на острові. Софія з бабусею гуляють у лісі, купаються в озерах, будують свою Венецію і проводять час, як дві подружки.
Добра і світла історія має свій темний бік: Софія втратила маму і намагається навчитися з цим жити. І бабуся буде завжди поруч, щоб відповісти, допомогти і відволіктися. 

5. «Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами» Іван Малкович, Софія Ус

Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом - найкращі ліки на горло. Але місто велике, а Зайчик - дуже маленький, і він заблукав… Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням… У надзвичайно живописних ілюстраціях Софії Ус гармонійно поєднуються олія і акварель.

6.  «Так добре бути разом» Ютта Ланґройтер


Це дуже добра й щира історія про сім’ю зайченят - про братика й сестричок, які, не зважаючи ні на що, дуже сильно люблять одне одного! 
 Історія надзвичайно правдиво зображує протирічливий світ дитячих емоцій, допомагає усвідомити, що існує різниця між ситуативними емоційними станами (гнів, образа) і почуттями любові до найрідніших. Особливо корисною ця книжка стане для дітей, у котрих є братики і сестрички.


                               7. Родина (Що я люблю) Т. Мороні




Як багато дарує нам родина: любов, ласку, визнання й турботу. Завдяки їй ми можемо залишатися такими, які є! Книжки серії «Що я люблю» адресовано як дошкільнятам, так і їхнім батькам. На сторінках книжки автор ділиться своїм досвідом виховання у дітей позитивного ставлення до життя.
8. «Полліанна»  Елінор Портер


Героїня повісті - маленька сирота - зуміла змінити життя цілого містечка і відкрити серця його мешканців. А сталося це перш за все тому, що вона вміла любити, вірити, сподіватися і дарувати радість. Книга Елінор Портер продовжує своє довге життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар