Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 11 жовтня 2022 р.

Добірка літератури "В серцях відвага соколина"📚

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше - Свято Покрови Божої Матері, друге - День українського козацтва, третє свято, дуже молоде - День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані та виникали послідовно.
У народі говорять: "Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду - льодом, а дівчат - шлюбним вінцем". Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва.
Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі - звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. А з 2015 року 14 жовтня ще й є державним святом - Днем захисника України.
Напередодні цієї події, бібліотекарки молодшого абонементу підготували добірку літератури про справжніх, незламних, українських козаків у минулому та сучасних захисників нашої держави.
До переліку обраних видань увійшли енциклопедичні та художні видання, абетки, а також книги з історії України про героїчну козацьку добу та звитягу українських воїнів.
Друзі, нам варто пам`ятати нашу історію та про сучасних захисників нашої держави, які щодня боронять нашу землю від ворогів💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар