Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 2 грудня 2022 р.

Мистецька година '"Мандрівний філософ - Григорій Сковорода"🙇

Філософія - суть пізнання, і в історії кожної нації були особистості, які сформулювали глибинні основи свого народу та заклали потужний імпульс розвитку філософської думки. Україна дала світові Григорія Сковороду, який увійшов до списку 100 найбільших філософів світу, чия спадщина вивчається на філософських факультетах всіх без винятку ВНЗ світу.

Григорій Савич Сковорода - народний філософ і поет, педагог і просвітитель, музикант і громадський діяч. 2022 рік - ювілейний рік, з нагоди 300-річчя від дня народження мислителя. До відзначення цієї події долучилась і центральна публічна дитяча бібліотека.

Напередодні ювілейної дати, 2 грудня, у читальному залі бібліотеки відбулась мистецька година '"Мандрівний філософ - Григорій Сковорода". На захід завітали учні 4-Г класу Початкової школи №3.

Під час літературної частини ведучі ознайомили читачів із непересічними фактами біографії мудреця, розповіли про мандри та досвід, таланти та захоплення, філософські тези та байкарську творчість Григорія Савича.

Цікавим доповненням мистецької години стали творчі номери у виконанні учнів Хмельницької школи мистецтв "Заріччя". Під акомпанемент фортепіано, баяна, бандури та гітари талановиті артисти виконали відомі українські пісні.

Сольні та дуетні композиції в сучасній обробці та автентичному звучанні подарували безліч позитивних емоцій глядачам, а цікава інформація про ювіляра викликала щире захоплення творчістю філософа.

"Особливий талант, скромність, обдарованість і свобода - ці слова яскраво характеризують Григорія Сковороду. Світ не піймав його, але зберіг його творчу спадщину, як перлину української літератури, філософії та культури", - відзначила на завершення заходу працівниця молодшого абонементу Леся Кутей.

Немає коментарів:

Дописати коментар