Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 27 лютого 2023 р.

Книжкова карусель "Подорож до палацу казок"📚

Казка – це диво як для дітей, так і для дорослих! Чудовий, яскравий та захоплюючий світ, знайомий з дитинства кожному, де добро завжди перемагає зло. У цих історіях відбуваються справжні дива: живуть і розмовляють тварини та дракони, сміливі богатирі долають ворогів задля прекрасних принцес, а добрі феї зупиняють злих чаклунів. Саме казки закликають вірити в чудеса та вчать, як створювати їх самостійно за допомогою добра, чуйності, відвертості та любові.

Сьогодні бібліотекарки молодшого абонементу провели для учасників гуртка "Почитайко" книжкову карусель "Подорож до палацу казок".

Присутні помандрували чарівною планетою казок народів світу, пригадали "мандрівні" сюжети у творах різних країн, відповіли на питання вікторини та знайшли відповідності між іменами героїв і народами, які їх вигадали.

Усі охочі поділились враженнями від прочитаних казок та спробували створити колективну казку з українським колоритом. Також читайлики переглянули відеоролик про появу найпопулярніших казкових героїв у світі та мультфільм.

"Народна казка існує вже не перше сторіччя та вирізняється серед іншої літератури самобутністю й актуальністю навіть у сучасному світі. Саме казки чітко та зрозуміло розкривають всі тонкощі традицій та поглядів, які з поколінь у покоління передаються в родинах кожного народу. Читати казки варто змалку для розширення світогляду, розвитку уяви та мовлення у дітей", - підсумували організаторки засідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар