Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Бібліоогляд «Українське козацтво – забута історія»💙💛

1 жовтня в Україні відзначається День захисників і захисниць України та День українського козацтва. Свято встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

Через козацтво створювалася наша історія, та кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї. Святкування Дня українського козацтва співпадає зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

2 жовтня в центральній публічній дитячій бібліотеці було проведено бібліоогляд  «Українське козацтво – забута історія». На подію запросили батьків і дітей  підопічних БФ «Карітас-Хмельницький» УГКЦ».


Бібліотекарка абонементу 5-11 класів ознайомила присутніх з історією виникнення українського козацтва, провела вікторину «Що ти знаєш про козаків?».

Наприкінці заходу присутні переглянули відео «Цікаві факти про козаків», «Дітям про козацтво», «Історія. Козацтво».

Немає коментарів:

Дописати коментар