Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 19 жовтня 2023 р.

Інфовектор "Правила поведінки вивчай - небезпеки оминай!"🔥

Питання пожежної безпеки для дітей і підлітків дуже важливі, тому завжди потрібно приділяти належну увагу цьому питанню. Як правило, якщо виникає пожежа, то це трапляється раптово і вогонь поширюється дуже швидко. Не розгубитися в такій ситуації неможливо, а якщо у дитини не досить знань, як поводитися при пожежі, то ситуація може виявитися критичною.

Сьогодні, 19 жовтня, бібліотекарки молодшого абонементу організували для читачів інфовектор "Правила поведінки вивчай - небезпеки оминай!". На подію запросили учнів 4-Б класу Початкової школи №3.

Працівниці пояснили:

- чим небезпечні пожежі, дим, ігри з різними предметами;

- як варто поводитись, щоб уникнути небезпеки;

- як діяти правильно, коли вже ситуація стала критичною;

- які засоби будуть корисними, щоб локалізувати вогонь і мати змогу вибратись із приміщення;

- загальні правила евакуації вдома та в публічних місцях.

Присутні ставили безліч питань, ділились власними думками з цієї теми, дивились ситуативні відеоролики та коментували описані випадки.

На завершення заходу читачі зіграли в тренувальну гру "Телефон 101" (метою якої було відпрацювати чітке та точне сповіщення про небезпеку для рятувальників) та закріпили отримані знання тематичним мультфільмом.

"Кожна мама невпинно повторює своєму малюкові, що сірниками грати не можна. Поступово ці істини закріплюються у мозку дитини, хоча іноді їй хочеться перевірити, чому ж саме не можна чіпати сірники. Дітям постійно слід пояснювати, які дії можуть призвести до небезпечних ситуацій. Наприклад, деякі види ігор, перебування у небезпечних для життя та здоров’я місцях, що можуть стати причиною пожежі", - відзначили організаторки.





Немає коментарів:

Дописати коментар