Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Поетичне мереживо «У мові – чари барвінкові»💙💛

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в собі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова.

Напередодні Дня української писемності та мови, 26 жовтня, в центральній публічній дитячій бібліотеці відбулось поетичне мереживо «У мові чари – барвінкові».

На подію запросили підопічних БФ «Карітас Хмельницький УГКЦ», а гостею зустрічі стала відома подільська поетеса Галина Корицька.
Авторка розповіла присутнім про свою творчість, поділилась думками про українську літературу, важливість збереження нашої мови та спілкування нею. Також літераторка прочитала свої вірші про мову та рідний край із виданих збірок.
На заході панувала тепла дружня атмосфера. Присутні подякували поетесі за чудові вірші та побажали нових творчих здобутків.

"Ми, українці, народ давній і працелюбний, співучий і відважний, добрий і щедрий. І мова у нас дуже мелодійна, багата як земля, веселкова і чарівна. За красою звучання вона стоїть поряд з італійською та перською. А для нас вона найкраща у цілому світі, бо рідна нам з діда-прадіда, від самої колиски. Здається, що вона ввібрала у себе все: сонце та зорі, красу вишневого цвіту та ранкові роси, шепіт трави та дзвінкий спів струмочка, вечірні тумани та тепло літнього дня", - відзначила ведуча Таїсія Нечипор.

Немає коментарів:

Дописати коментар