Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 19 лютого 2024 р.

Всеукраїнський літературний фестиваль-конкурс «Слово Нації» - 2024💙💛

Щорічний літературний фестиваль-конкурс «Слово Нації» в Хмельницькому став найпопулярнішим патріотичним поетичним змаганням юних декламаторів, і щоразу збирає все більшу кількість учасників. Його ідея - підтримка обдарованої  молоді, сприяння дитячій та юнацькій творчості.

Засновано подію 8 років тому виконавчим комітетом Хмельницької міської ради, Департаментом освіти та науки міської ради та Хмельницьким палацом творчості дітей та юнацтва. З 2023 року, за пропозицією організаторів, конкурс набув статусу Всеукраїнського. Відтепер у ньому беруть участь обдаровані читці з усіх областей України.

Сьогодні, 19 лютого, у Центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся шкільний етап конкурсу для учнів СЗОШ №21. Захід організували напередодні Дня пам`яті героїв Небесної сотні, який відзначається в Україні 20 лютого, та присвятили патріотам української землі. Перша частина конкурсу - для учнів 1-4 класів, друга (відбудеться 20 лютого) - для учнів 5-9 класів.


У першій частині «Слова Нації» взяли участь 14 талановитих учнів 1-4 класів, які продекламували поетичні рядки про славних героїв Небесної сотні, Україну та велич рідного народу.


Маленькі декламатори вразили членів журі своєю внутрішньою силою та виразністю віршів. Слова дітей стали мостами між поколіннями, переносячи глядачів в той час, коли країна вкотре об'єдналася в боротьбі за свою свободу.

«Фестиваль не лише виховує любов до літератури, але й формує громадянську позицію в молодому поколінні. Участь у «Слові Нації» дозволяє дітям не лише розвивати свої творчі здібності, але й відчувати відповідальність за долю своєї країни. Фестиваль-конкурс втілює в собі дух єднання та патріотизму, роблячи кожен виступ дитячих поетів невід'ємною частиною національної культури та пам'яті», - відзначили організаторки події. 

Журі обрало переможців серед молодших школярів для міського етапу конкурсу. Ними стали третьокласниці Закасовська Богдана та Малинецька Вікторія.

Вітаємо дівчаток і бажаємо успіхів у наступних етапах!



Немає коментарів:

Дописати коментар