Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 21 лютого 2024 р.

Мовний репортаж "Рідної мови велич і краса"😊

"Нації вмирають не від інфаркту.

Спочатку їм відбирає мову"

Ліна Костенко

Міжнародний день рідної мови святкують 21 лютого, кожного року починаючи з 2000 року. На Генеральній конференції ЮНЕСКО, яку провели у листопаді 1999 року було проголошено про "підтримку мовного та культурного різноманіття і багатомовності".

Важливість нових знань, цінностей, що передаються від покоління до покоління, пам'ять про своє коріння - це все про рідну мову.

Сьогодні, 21 лютого, бібліотекарки молодшого абонементу організували для читачів мовний репортаж "Рідної мови велич і краса".

Мета заходу - розширити знання школярів про це свято, історію становлення рідної мови на території України та важливість збереження мови як ознаки народу, прищепити любов до української мови.

Організаторки розповіли більше про історичні події, що супроводжували розвиток нашої мови, продемонстрували відео з найцікавішими фактами про мову та провели для присутніх вікторину "Мовний експерт".

"Кожного року українська мова активно розширює поле свого функціонування. Все більше представників молодших поколінь відчувають причетність до рідної мови та культури. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Для України мова - це оберіг непорушної цілісності та суверенітету держави", - відзначили працівниці бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар