Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

суботу, 1 жовтня 2016 р.

Бібліотеки - океан людської мудрості

Є у вересні особлива дата - 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року, згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек.
Сучасна бібліотека - це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги.
У Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулося рандеву з книгою "Бібліотеки - океан людської мудрості" для учнів 6-В класу СЗОШ №21. Учні переглянули мультимедійну презентацію, ознайомилися з цікавими фактами про бібліотеки.
Історія бібліотек невіддільна від історії України. Бібліотеки Ярослава Мудрого і Острозької колегії, Києво-Могилянської академії і Києво-Печерської Лаври, церковні та світські, приватні та публічні, університетські та земські, - сотні книгозбірень завжди були підмурками нашої національної духовності.
Бібліотекар СЗОШ №21 Філіпчук Ірина Миколаївна зазначила: "Для більшості людей бібліотеки - це частина їхнього життя. Тому 30 вересня - це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти".

Немає коментарів:

Дописати коментар