Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 16 листопада 2016 р.

Агата Крісті - королева детективу


16 листопада 2016 року в Центральній міській бібліотеці-філії для дітей №12 учні 8 класу СЗОШ №21 ознайомились з життєвим і творчим шляхом Агати Мері Кларисси Крісті – відомої англійської письменниці, майстрині детективного жанру, авторки творів про Еркюля Пуаро та міс Марпл.
Ідея нового роману могла прийти де завгодно. Авторка вносила їх у спеціальну записну книжку, повну різних позначок про отрути, газетних заміток про злочини. Те саме відбувалося і з персонажами.
Агата Крісті не боялася порушувати у своїх творах соціальну проблематику.
Кращим своїм твором Агата Крісті вважала роман «Десять негренят». Скелястий острівець, на якому відбувається дія роману, списаний з натури – це острів Бург в Південній Британії. Для дотримання політкоректності зараз книга продається під назвою «І нікого не стало».
Дітям цікаво було дізнатись, що Агата Крісті належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним із найбільш публікованих письменників за всю історію людства (після Біблії та В. Шекспіра). Книги Агати Крісті видані тиражем понад 2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж на 100 мов світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар