Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 3 листопада 2016 р.

3 листопада, у Центральній бібліотеці-філії для дітей, учні 5 класу СЗОШ №21 переглянули фільм "Найдивовижніші динозаври у світі".

Діти дізналися про те, що 180 мільйонів років тому група рептилій, які називають динозаврами, складала основну частину тваринного світу нашої планети. Рептилії були першими тваринами, які змогли пристосуватися до життя на суходолі. Одним із найдавніших видів рептилій був текодонт. Він і був предком динозаврів. 
Також під час перегляду фільму було цікаво довідатись, що епоха динозаврів охоплює Мезозойську еру. Цей величезний період часу поділений на три відрізки, або періоди: тріаський, юрський та крейдяний. У кінці крейдяного періоду динозаври зникли. Причина цього масового вимирання досі точно не встановлена і є однією з найбільших загадок науки. Завдяки точному датуванню було встановлено, що різні родини динозаврів вимирали не одночасно: між їхніми зникненнями минало іноді до 100 тисяч років. За найпоширенішою з теорій, великі рептилії зникли через зіткнення з нашою планетою метеорита величезних розмірів.





Немає коментарів:

Дописати коментар