Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 24 травня 2021 р.

5 способів зробити процес читання цікавим😉

Часто діти схильні думати про читання, як про рутинне заняття. Вони вважають, що це потрібно робити для школи або щоб догодити батькам, а не для задоволення.
Саме тому дорослим варто розвіяти міфи про "нудне заняття" та докласти зусиль, аби читання книг для ваших дітей було пригодою!
Отож, презентуємо кілька порад, щоб зробити цей процес приємним і прищепити дітлахам любов до книг.

9 простих порад, які допоможуть заохотити дітей до читання ...

1. Створіть затишне місце для читання.
Якщо у вашої дитини є особливе місце, то варто покласти там декілька книг, тоді дитина автоматично буде йти туди, захопивши собою ще якусь книгу.
"Надання права володіти місцем зі своєю невеликою бібліотекою книг забезпечить дітям простір для відпочинку. Багато маленьких дітей люблять перетворювати шафу в своє затишне місце", – каже Кроулі.

2. Відвідуйте бібліотеку раз на тиждень.
У бібліотеці проводяться презентації, різноманітні заходи. коли читають книги дітям. Крім того, відвідування бібліотеки дозволяє читачам знаходити книги, які їм цікаві найбільше.

3. Читайте разом.
Дітям набагато цікавіше читати, коли вони читають з батьками. Відмінний спосіб поділитися обов’язками з читання полягає в тому, щоб дитина читала одну сторінку, а ви – наступну. Читайте виразно і з правильною інтонацією. Використовуйте емоції в своєму голосі, і незабаром Ваша дитина буде читати так само.

4. Ставте питання.
Діти люблять ділитися тим, що вони знають. Коли вони читають, ставте їм питання про те, що відбувається в книзі. Запитайте, хто головний, в чому проблема в історії. Попросіть їх описати суть книги. Ці вміння дуже допоможуть дітям в школі.

5. Зберігайте перелік прочитаних книг.
Книжкова історія – це простий спосіб відслідковувати, які книги діти вже прочитали. Вони також можуть дати загальне розуміння того, що дитина думає про книгу. Через деякий час вона буде знати своїх улюблених авторів і які типи книг їй подобаються найбільше.

Навчання вдома: практичні поради для батьків від психологині ...

Отож, створіть культуру читання вдома, щоб воно стало природною частиною дня вашої сім`ї. Купуючи книги, завжди цікавтесь думкою вашої дитини, надаючи їй можливість самостійно обирати видання. Також не забувайте про різні формати книг, чергуючи паперові з елекронними та аудіокнигами.
Приємного читання!📚

Немає коментарів:

Дописати коментар