Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 5 лютого 2019 р.

Герої нашого часу

(година патріотичного виховання)

Хто такі герої? Що таке героїзм? Героями стають чи народжуються? Чи кожна людина може стати героєм? Такі питання сьогодні хвилюють чи не кожного підлітка.  Що штовхає людину на подвиг? Напевно, бажання стати захисником, взяти на себе відповідальність. Рано чи пізно кожна людина має зробити свій вибір: я на стороні добра чи на стороні зла.


Такі питання сьогодні обговорювали читачі 9-А класу СЗОШ №21 під  час виховної години «Герої нашого часу» 4 лютого у бібліотеці-філії для дітей №12. На захід були запрошені: психолог соціальних служб для сім’ї та молоді Антоніна Антонівна, представники Державної служби надзвичайних ситуацій, група піротехнічних робіт Олег Савіцький, Сергій Палащук, представник прес-служби Віталій Гречанюк.


Піротехніки принесли різні експонати як сучасні (касетна авіабомба, міна «пелюстка», яка була розроблена ще в період війни в Афганістані), так і піротехнічні засоби часів Другої світової війни, бронежелети та каски, які могли приміряти на себе охочі.
Девятикласників цікавило чимало: чому йдуть в сапери? де навчаються? Чи можуть дівчата стати саперами? Зброю яких країн важче всього знешкодити?



«Чому пішов  в цю професію? Можливо тому, що бачив перед собою приклад батька, який також офіцер-піротехнік. Чи можу уявити себе на іншій роботі? Ні! І героєм себе не вважаю, просто виконую свою роботу в нашому місті, області, на Сході нашої країни» - зазначив у своєму виступі офіцер Олег Савіцький.
Сапери застерегли учнів, що коли знайшли щось схоже на снаряд чи інші боєприпаси, нічого не брати до рук, огородити  периметр та зателефонувати в служби «101» та «102».Читачі переглянули мультфільм, соціальний ролик про небезпеку вибухів піротехнічних засобів.  На згадку про зустріч зробили фото.

Тетяна Любенчук.




Немає коментарів:

Дописати коментар