Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 24 квітня 2019 р.

Година пам’яті «Чорнобильська трагедія: як це було»


           Навряд чи знайдеться в Європі людина, котрій було б невідоме слово Чорнобиль. 26 квітня 1986 року…Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, і що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
          23 квітня в центральній міській бібліотеці для дітей №12 відбулась Година  пам’яті «Чорнобильська трагедія:як це було».
        Учні 8-А класу СЗОШ №21 зустрілись з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС, заступником голови Хмельницької міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» - Соболь Лідією Юріївною.
           Під час зустрічі пані Лідія поділилась з присутніми спогадами про пережите і з яким героїзмом, самопожертвою працювали ліквідатори, щоб якомога швидше локалізувати масштаби нещастя. 
           Одна з найстрашніших трагедій за всю історію людської цивілізації сталася в Україні 26 квітня 1986 року у результаті вибуху одного з енергоблоків на Чорнобильській атомній станції.
           «Наслідки Чорнобильської катастрофи особливо руйнівно вплинули на екологічний і економічний стан України, для якої чорнобильська проблема сьогодні є однією з визначальних, і від успішного розв'язання якої значним чином залежить як сьогодення держави, так і ї майбутнє» - зазначила гостя заходу.    

Немає коментарів:

Дописати коментар