Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Моя Україна – колиска козацької волі


11 жовтня у Центральній бібліотеці - філії для дітей №12 відбувся огляд літератури « Моя Україна – колиска козацької волі».
Діти ознайомилися з книгами про минуле нашої рідної України.
Про народження козаччини, боротьбу запорозьких козаків із ворогами українського народу. Книги присвячена тим, хто з сивої давнини боровся за незалежність України – людям, які вражають своїм сильним духом. Вони усім єством вболівали за долю Батьківщини, боролися за об’єднання Правобережної і Лівобережної України. Читач дізнається, як Україна крок за кроком йшла до своєї незалежності.
 Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови. Вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності.
Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.  Козаки уславилися героїчною боротьбою. Вони були на чолі національновизвольної боротьби українського народу. Для українського народу козакиз запорожці були й залишаються уособленням кращих людських якостей і виразником незламного національного духу, прикладом для наступних борців за незалежність України. Тому, давайте разом шанувати славні традиції, звичаї нашого народу, пам’ятати завжди і скрізь, що ви – діти козацького роду, нащадки пращурів великих.

Немає коментарів:

Дописати коментар