Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 15 квітня 2020 р.

Віртуальна книжкова виставка "Краса і традиції Великодня"

Воропай, Олекса.
Звичаї нашого народу [Текст] : етнограф. нарис / Олекса Воропай. - Київ : Велес, 2009. - 432 с.

Це неординарний опис народно-календарних звичаїв, а також вірувань й уподобань українців. У книзі використані записи, зібрані впродовж багатьох років, наукова та художня література.










 Арт-майстерня творчих ідей [Текст] : для дітей мол. шк. віку / пер. з англ. В. Кучменко. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 208 с.

Коли всі ідеї вичерпалися, а ручки так і тягнуться щось цікавенького утнути, пропонуємо запастися олівцями, папером та ножицями й скористатися оригінальними ідеями з цієї книжки.
Для дітей молодшого шкільного віку. 












Зростаємо українцями [Текст] : для дітей мол. та серед. шк. віку / уклад.: Г. С. Тетельман, К. В. Шаповалова. - Харків : Юнісофт, 2015. - 128 с. : іл.

Культура українців надзвичайно багата, і розглядати її можна з різного погляду. Ми вирішили показати звичаї та вірування українського народу очима дитини і так, ніби маленький читач мандрує крізь віки й спілкується з нашими прабабусями та прадідусями, коли ті самі були дітьми. Який одяг вони носили? Якими забавками гралися? Яких пісень співали? Які подарунки готували на свята?..
Книга вводить дитину в захоплюючий і мудрий світ етнографії. Ми познайомимося з ритуалами і традиціями, якими керуємося і зараз, навіть не підозрюючи, наскільки вони древні. А також дізнаємося багато цікавого про звичаї і побут українського народу, його фольклор та давню історію.




Скуратівський, Василь Тимофійович.
Погостини [Текст] : оповідання / В. Т. Скуратівський ; іл. О. Чичик. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 128 с. : іл.


Книга відомого українського народознавця Василя Скуратівського присвячена традиціям та звичаям українців у різні пори року.
Для середнього і старшого шкільного віку.










Україна  [Текст] : шк. енцикл. народознавства / ред.-уклад. – Х. : Белкар-книга, 2006. - 144 с.

Кожен народ  від покоління до покоління передає свій суспільний та соціальний досвід, духовне багатство, як спадок старшого покоління молодшому. Духовна культура – це коріння нашого народу, звичаї, традиції, обереги, свята, народна творчість, мистецтво. Тож пропонуємо вам здійснити захоплюючу подорож нашою країною.











Шкода, М. Н.
Традиції і свята українського народу [Текст] / М. Н. Шкода. - Донецьк : БАО, 2009. - 384 с.

У нашого народу є таке повір'я: той, хто зрікся батьківсько­го звичаю, карається ганьбою та забуттям. Сьогодні, в епоху розбудови національної держави, украй важливо відновити істо­ричну пам'ять, повернути українців до тих святих начал, що є наріжним каменем національної свідомості. Повернення давніх традицій і впровадження традицій новітніх — один зі шляхів державного поступу.Книжка "Традиції і свята українського народу" розповідає про календарні свята України: державні, церковні, професійні та родинні. Безліч цікавих фактів, захоп­лива манера розповіді роблять видання справжнім подарунком для всіх шанувальників вітчизняної культури



У нас сьогодні свято. – Х.: Белкар – книга, 2006. – 64 с. : іл.

Одним із найголовніших принципів Державної національної програми «Освіта» («Україна XXI століття») є формування всебічно розвиненої особистості, яке неможливе без відродження духовності, без виховання дітей на високих моральних і духовних цінностях. У цьому процесі важливе місце посідають свята українського народу. У нашому житті переплелися у своєрідний вінок свята, які прийшли до нас із сивої давнини, християнські свята, свята з народного календаря, сучасні календарні свята. Як у веселки один колір переходить в іншій, так і у нашому житті одне свято змінює інше.
У цій книзі ви дізнаєтесь про походження свят, про те коли і як їх святкують, а вірші додадуть вам емоційного настрою. 
Для дошкільнят, школярів молодших класів, для їхніх батьків і вчителів.





Україна та українці [Текст] : шк. енцикл. народознавства / ред.-уклад. О. В. Зав'язкин ; худож. О. І. Альбрехт. - Донецьк : БАО, 2009. - 256 с.
  Світ українських традицій безмежний. Це справжня духовна скарбниця нашого народу, яку потрібно глибоко пізнавати. У цій книжці представлені матеріали з народознавства, що познайомлять юного читача з традиціями, кращими зразками фольклору тощо.











Українські традиції і звичаї [Текст] : укр. етнографія. Народ. вірування. Традиції. Звичаї. Обрядовий календар. Свята. Обереги : для дітей серед. шк. віку / авт.-упоряд. В. М. Скляренко [та ін.] ; худож. В. М. Юденков. - Харків : Фоліо, 2006. - 318 с.
Українці – одна з найдавніших націй у світі, яка має багаті народні традиції. А чи відомо тобі, де витоки цих традицій, як формувалися вірування, обряди та світогляд нашого народу – весь той великий скарб народної мудрості, який ти отримав у спадок від своїх пращурів?

Немає коментарів:

Дописати коментар