Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середа, 7 жовтня 2020 р.

Всесвітній тиждень космосу

4 жовтня стартував Всесвітній тиждень космосу (World Space Week) 2020 - наймасштабніша космічна подія у світі, яка покликана на міжнародному рівні відзначати внесок, що робить космічна наука та техніка для покращення умов життя людини. 

Всесвітній тиждень космосу, проголошений Генеральною Асамблею ООН, відзначають щорічно в період з 4 по 10 жовтня, починаючи з 2000 року.

Дати обрані не випадково. 4 жовтня 1957 року був запущений перший штучний супутник Землі «Спутнік-1», який відкрив шлях до дослідження космічного простору. А 10 жовтня 1967 року набрав чинності Договір про принципи діяльності держав по дослідженню і використанню космічного простору, включаючи Місяць та інші небесні тіла. Ця угода є одним із основних документів, що регулює міжнародну космічну діяльність. 

Традиційно тиждень космосу присвячують певній темі. Тема 2020 року  - "Супутники покращують життя".

У рамках цієї події у центральній бібіліотеці-філії для дітей №12 бібліотекарки підготували тематичну викладку періодики та книг для поціновувачів космічного життя.

Запрошуємо усіх любителів астрономії та космічної техніки ознайомитись із підбіркою. І нехай космос стане для вас ближчим!



Немає коментарів:

Дописати коментар