Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 29 січня 2021 р.

Крути: честь і трагедія

Щороку, 29 січня, в Україні - день вшанування пам`яті Героїв Крут. Цей бій став символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України. З метою інформування читачів про важливий епізод в історії нашої держави працівниця старшого абонементу бібліотеки-філії №12 створила відкриту поличку "Крути: честь і трагедія".


У книгах, представлених на поличці, розповідається про знаменитий своєю трагічністю та героїзмом бій під Крутами. Ця трагедія знайшла відголосок у працях істориків, публіцистів, політологів, а також письменників і поетів. Про події початку 1918 року створено сотні полум’яних поетичних рядків.


"Без перебільшення скажу, що значення, яке цей бій мав у боротьбі за незалежність України, посідає одне з чільних місць у новітній історії Української держави. Крути – символ непохитності, патріотизму та всеосяжної любові до України. Ми зобов’язані зберегти у собі той вічний вогонь і непереможну любов до Батьківщини, яку мали молоді юнаки для того, щоб без жалю покласти життя на вівтар служіння Україні", - відзначила працівниця бібліотеки.

Михайло Зельман (Лісовий)

КРУТИ

Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.
На клич молодої держави,
Піднялися вірні сини.

Грудьми у нерівному бої,
Спинили червону орду,
З честю впали герої,
За Україну свою.

На жертовню поклали,
Свої молодії життя.
Приклад відваги подали,
Слава героїв жива!

Немає коментарів:

Дописати коментар