Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 11 березня 2021 р.

Віртуальна подорож «Шевченкові місця на карті України»

 Цьогоріч у світі відзначають 207-у річницю від дня народження українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

10 березня в бібліотеці-філії для дітей №12 відбулася віртуальна подорож «Шевченкові місця на карті України». За короткий екскурс у часи життя величного поета підопічні сімей проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні», що діє при БО «Карітас Хмельницький» УГКЦ,  дізнались багато цікавого.

Працівниця абонементу 9-11 класів підготувала для гостей слайд-мандрівку з відеофрагментами про життєвий шлях і творчі здобутки відомого українця.

Упродовж усього життя Тараса Григоровича гріла та спопеляла єдина й незрадлива любов до своєї знедоленої України.

Вітер часу перегортає сторінки історії, линуть в забуття події, імена, епохи, але вічно світитиме для нас Слово Кобзаря, бо він безсмертний, як саме життя, його думи, наша доля й заповіт. Сьогодення українського народу не розходиться з пророчими словами славетного Кобзаря. Тарасове слово живе в сім`ї вольній, новій.

«Немає в Україні такої родини, в якій не розповідали б про славетного сина української землі – Тараса Шевченка, в якій не були б знані його вірші. Творами Шевченка зачитуються і дорослі, і діти», – відзначила бібліотекарка Грищук Леся.

Немає коментарів:

Дописати коментар