Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середу, 17 березня 2021 р.

Краєзнавча подорож «Плоскирів, Проскурів, Хмельницький – чарівний і неповторний»

Плоскирів… Проскурів… Хмельницький…

Чарівний і неповторний…

Саме він і його жителі з їх справами, турботами й устремліннями є невичерпним джерелом творчості, джерелом поезії.

Місто Хмельницький має майже 600-річну історію та веде свій початок від невеличкого поселення Плоскирів (Плоскирівці), перша згадка про яке датується 1431 роком. Плоскирів виник серед грузьких заплав у місці впадіння до Південного Бугу річки Плоскої, від якої й отримав свою першу назву.

17 березня в центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась краєзнавча подорож «Плоскирів, Проскурів, Хмельницький – чарівний і неповторний».

Підопічні благодійної організації «БФ» Карітас Хмельницький УГКЦ», члени проекту «Соціально-культурної спільноти «Молоді серця» переглянули пізнавальну презентацію про історію рідного міста і, насамперед, його вулиць. Адже, саме вулиці поєднують у собі минуле й сучасність. Саме вони вкарбували у своїх назвах прізвища видатних земляків та пам’ять про визначні події минулого.

До заходу бібліотекарі підготували тематичну книжкову поличку «Розповідають вулиці міста…», особливо відзначивши книгу-каталог "Історія міста Хмельницького в листівках" С. Єсюніна та Д. Казанцева. Це видання навіяло безліч приємних спогадів про місто у наших гостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар