Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 18 червня 2021 р.

Правова мандрівка "Дитинство - це ти і я "👧👦

Чи завжди кожен з нас відчуває межу, де, нібито домагаючись своїх прав, попирає чужі? А чи багато хто сьогодні знає власні права, права людини, котра народилася і живе на світі? Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що «гідність людини недоторкана!

Кожна людина на Землі повинна зустрічати іншу з повагою, по-братерськи, з розумінням, справедливістю. Тому що кожна людина – цінність» (ст. 1 із Загальної Декларації прав Людини).

Ви знаєте, що були часи, коли дітей взагалі не сприймали як людей особливого віку - до них ставилися так, як до дорослих. Минуло не одне тисячоліття, поки людство зрозуміло, що діти потребують відмінного ставлення. Лише в XVII-ХVШ ст. діти отримали належну увагу, бо раніше вони не мали ні дитячого одягу, ні дитячих іграшок чи книжок.

Довгі роки найрозумніші і найдобріші люди боролися за права дітей самотужки, і нарешті, у 1924 році, вони зібралися у Женеві, де прийняли перший документ про потреби дітей - Декларацію прав дитини. Впродовж XX ст. було прийнято цілий ряд документів, спрямованих на захист дітей та дитинства.

Дитя моє, права дитини ти мусиш вивчити сумлінно.

Це так потрібно, так важливо напевне знати в наші дні:

коли з тобою справедливо вчиняють, а коли і ні.

Тож прочитай, завчи напам'ять, порадь і друзям почитать.

(С. Виклюк)

Саме для того, щоб розповісти більше про дитинство, права та обов`язки дітлахів, 17 червня бібліотекарі молодшого абонементу провели для маленьких читачів правову мандрівку "Дитинство - це ти і я".

Подорож було проведено з тематичними зупинками: "Знаємо свої права", "Захищаємо права героїв" та "Виконуємо свої обов`язки" з метою закріплення знань не лише про дитячі права, а й обов`язки школярів як чемних громадян в соціумі.

Усі охочі мали змогу взяти участь у "Казково-правовій вікторині", пограти у гру та поділитись враженнями від отриманої інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар