Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 9 серпня 2021 р.

Книжковий дивограй "Добра фея дитячої літератури" (до дня народження відомої казкарки Памели Треверс)🌹👩🌂

Літо - час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі. Протягом літнього періоду в бібліотеці можна гарно відпочити, а також відправитися в захоплюючу подорож сторінками улюблених книг.
Тож гурток "Почитайко" відновлює свою роботу для наших молодших читачів і напередодні дня народження британської письменниці Памели Треверс пропонує малечі книжковий дивограй "Добра фея дитячої літератури".


Памела Ліндон Треверс - англійська письменниця, акторка та журналістка, а також цікава, всебічно розвинена особистість.
Народилася 1899 року в Австралії. Навчалась у жіночій школі. Спочатку пробувала себе на сцені (Пакрейда - сценічний псевдонім авторки), граючи виключно в п'єсах Шекспіра, але згодом захоплення літературою перемогло, і Памела присвятила себе літературі, публікуючи твори під псевдонімом "P. L. Travers".
1924 року переїхала до Англії. Під час Другої світової війни працювала в Нью-Йорку в Британському міністерстві інформації. Захоплювалася містикою, вивчала індіанську міфологію та дзен.
Писати казкарка почала з дитинства - оповідання та п'єси для шкільних вистав, а братів і сестер розважала чарівними розповідями. Власні поеми почала публікувати, коли їй не було й двадцяти років, в австралійському журналі The Bulletin.
Перше видання книги "Мері Поппінс" (1934) принесло письменниці літературний успіх. Усього в серії вийшло 8 книг, остання 1988 року.
Музична кінострічка за мотивами твору, продюсована Діснеєм (1964), здобула 5 відзнак премії "Оскар", хоч сама Треверс була розчарована нею. А уже в 1983 році в Радянському Союзі було створено фільм "Мері Поппінс, до побачення!".
Творчий доробок, окрім циклу про Мері Поппінс, включає інші романи, збірки віршів та твори нон-фікшн: "Тітка Сасс" (1941), "Джонні Делані" (1944), "Про сплячу красуню" (1975), "Що знає бджола: роздуми про міф, символ та історію" (1989) тощо.

Впевнені, історії про Мері Поппінс вам сподобаються😉
Забігайте за улюбленими книгами та зробіть останній місяць літа фантастично-цікавим💫


 

Немає коментарів:

Дописати коментар