Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 11 жовтня 2021 р.

10 переваг читання: чому корисно читати книги щодня📖✨

Як часто ви читаєте? Ні, не новини та статті в інтернеті, а книжки. Чи входить читання до вашої щоденної програми? Читання дає людині безліч незаперечних переваг.


📎 Розумова стимуляція
Дослідження показують, що постійна стимуляція мозку, чим є читання, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера та деменції. Так само, як і будь-якому м’язу людського тіла, мозку необхідне тренування, щоб залишатися сильним і здоровим.

📎 Зниження стресу
Неважливо, який стрес відчувається, щойно ви візьмете книгу та зануритеся в історію, він миттєво зникне, напруга відпустить тіло.

📎 Знання
Що б не читали, голова наповнюється новими знаннями, які можуть знадобитись у будь-який момент. І чим знань більше, тим більша готовність протистояти будь-яким перешкодам.

📎 Розширення словникового запасу
Читання впливає на змістовність та вишуканість мовлення. А це в свою чергу сприяє впевненості в собі. До того ж, можна вивчити не однк мову, розширюючи таким чином свій лексикон.

📎 Поліпшення пам’яті
Читання книги сприяє запам’ятовуванню неймовірної кількості персонажів, їхніх історій, почуттів, маси підсюжетів і деталей. Ця нова інформація нашаровується на вже наявну та формує нові зв’язки, завдяки чому запам’ятовується ще краще.

📎 Розвиток аналітичних здібностей
Аналітичні здібності застосовуються, коли ми оцінюємо книжку: склад, сюжет, персонажів, і далі її обговорюємо з іншими, обґрунтовуючи свою думку.

📎 Посилення концентрації
У сучасному божевільному світі інтернету з великою кількістю інформації та багатозадачності увага частіше розсіюється, ніж фокусується. Це в свою чергу підвищує рівень стресу та знижує продуктивність. Коли ж ми читаємо книгу, вся увага зосереджена на історії, все зовнішнє випаровується.

📎 Поліпшення письмових навичок
Це відбувається паралельно з розширенням словникового запасу. Добре написаний чужий текст формує стиль і смак, стає звичкою. Так само як музиканти піддаються впливу один одного або художники використовують техніки відомих майстрів, так само й письменники вчать писати кожного з нас.

📎 Заспокоєння
Уже той момент, коли потрапляє до рук книга, приносить релаксацію, а зміст здатен дати відчуття внутрішнього спокою й умиротворення. Деякі тексти знижують кров’яний тиск, не кажучи вже про те, що книги із саморозвитку можуть вирішувати конкретні проблеми.

📎 Розвага
Книги вдома, книги в Мережі, книги в бібліотеці. Різноманітність сюжетів, жанрів, форматів. З книгами джерело розваг не закінчується ніколи. І воно завжди доступне.
Насправді кожна людина сьогодні може знайти видання до душі, головне не зупинятись і не припиняти пошук «своїх» книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар