Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 8 жовтня 2021 р.

Історичний вояж "Славетний запорізький край" 💙💛

14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисника України. Це свято має значно ширший контекст, аніж привітання чинних військовослужбовців. Це день пам’яті та пошани всіх, хто упродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

Українська традиція вшанування Покрови була продовжена в козацьку добу. На Запорозькій Січі це свято було одним із найголовніших. Цього дня відбувалися ради, на яких вибирали кошового та старшину, а січові церкви зводили передусім на честь Покрови Пресвятої Богородиці.


Напередодні свята, 8 жовтня, працівниця абонементу 5-11 класів центральної публічної дитячої бібліотеки провела історичний вояж "Славетний запорізький край"

Мета заходу - пригадати історичне минуле нашої держави та ознайомити школярів із славними героями козацької доби.

Мандрівка сторінками історії козацьких часів відбулась для групи читачів 5-6 класів. Діти дізнались більше про козацтво, устрій того часу, традиції та звичаї, а також ознайомились із підбіркою літератури про Запорізьку Січ та життя козаків.

Немає коментарів:

Дописати коментар