Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 5 вересня 2023 р.

Літературний подіум "Про серйозні речі - веселинки для малечі"😉

Грицька Бойка справедливо можна назвати неперевершеним майстром сміху в поезії для дітей. Він, як ніхто інший, вмів не просто розважати молодших читачів, а й з теплим, добрим гумором дотепно й незлобливо показати найрізноманітніші вади дитячого характеру.

У дитячій літературі немає жанрів, які б не підкорилися Грицьку Бойку. Він натхненно створював все: поеми, вірші, скоромовки, лічилки, загадки, п’єси-казки. Письменник видав близько ста книжок для дітей.

Цьогоріч виповнюється 100 років від дня народження відомого літератора. Саме в день народження Грицька Бойка, 5 вересня, бібліотекар молодшого абонементу провела для читачів літературний подіум "Про серйозні речі - веселинки для малечі". Зустріч відбулася в рамках програми гуртка "Почитайко".

Присутнім розповіли цікаві факти про митця, творчий шлях і літературні досягнення, також дітки взяли участь у коментованому читанні веселинок.

Усі бажаючі поділились враженнями від прочитаних творів і зробили висновки із ситуацій, описаних у віршах автора.


"Смішинки про малят і звірят, шкільні й спортивні веселинки, скоромовки-спотиканки, загадки адресовані тим, хто цінує гостре, влучне слово, любить і розуміє гумор, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із самого себе. Знаючи життя дітей, їхні звички, уподобання та вади, Грицько Бойко вмів не образити своїм сміхом читача, а змусити його глибоко замислитися над своїми "гріхами". І спробувати позбутися всього того поганого, що викриває Бойко - поет. Отоді - то сміх стає і порадником, і другом, і лікарем… Його гумор м’який і добрий покликаний перш за все допомагати перевиховуватися, а не принизити дитину чи поглумитися над нею", - наголосила організаторка події Вікторія Пешкова.



Немає коментарів:

Дописати коментар