Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 8 серпня 2024 р.

Книжковий мікс "Таємниці країни Мумі-Тролів"😊

Хто ж такі мумі-тролі, жителі Долини? Істоти наділені рисами і людей, і тварин. У них є "обличчя" і своїми характерами, поведінкою, вчинками, звичаями і звичками ці персонажі надзвичайно схожі на людей. Туве Янссон, напевне, найглибше за інших поринула у світ дітей, які об'єднують в уяві найрізноманітніші речі, живе та неживе в єдиний світ гри-казки.

Туве Янссон - відома фінська художниця, дитяча письменниця, ілюстраторка. Цьогоріч 9 серпня літературна спільнота відзначає 110-ту річницю від дня її народження.
Сьогодні, напередодні цієї події, відновились заняття гуртка "Почитайко", в рамках якого бібліотекарки підготували зустріч із цими цікавими героями.
Присутні дізнались більше про письменницю та її творчість, а також познайомились із героями славнозвісних книг про Мумі-тролів.
Цікавинки про життя Долини та родини незвичайних персонажів, відео-характеристики кумедних істот, а також уривки з мультсеріалу допомогли відвідувачам пізнати краще милих створінь, перейнятись їхніми добрими вчинками та веселими пригодами.
На завершення зустрічі дітлахи розмалювали персонажів, які сподобались найбільше, та обрали книги для домашнього читання.
"Казковий світ Мумі-Дола, породжений дивовижною фантазією Туве Янссон, не схожий на інші. Це, справді, райське містечко, повне безтурботних веселощів, любові та домашнього затишку. Атмосфера доброзичливості, толерантності, доброти та любові панує в щасливій Долині мумі-тролів, адже вони всім допомагають і нікого не залишають у біді. Саме такі книги мотивують нас бути добрішими та бачити життя яскравішим", - відзначили організаторки заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар