Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 11 жовтня 2018 р.

Літературно-музична година «Нумо, козачата»



11 жовтня на передодні свята дня українського козацтва у Центральній дитячій бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась Літературно-музична година «Нумо, козачата» для учнів 4-В класу СЗОШ №30.
Під час заходу діти дізнались, що козаки були дуже відважними і не боялись смерті тому на голові залишали лише чуба – який попереджував ворога, що козак не боїться загинути в бою…
Були серед козаків особливі хлопці, яких звали характерниками. Вважалось, що походять вони від древніх язичницьких волхвів, які володіли таємними знаннями, вміли пророкувати майбутнє.
Про характерників казали, що їх «ні вогонь, ні вода, ні шабля, ні звичайна куля, крім срібної, не брали» і що вони «могли відкривати без ключів замки, плавати на човнах по підлозі, як по морських хвилях, переходити через річку по сукняній повсті, «перекидатись» у котів, перетворювати людей у кущі, вершників - на птахів, залазити у звичайне відро і плисти в ньому під водою сотні, тисячі верств»…
 Також учні послухали славні козацькі пісні, а наприкінці заходу подивилися Мультфільм «Як козаки за сіллю ходили».
Юні читачі ознайомились з книжковою виставкою «Гомоніла Україна», присвяченою дню українського козацтва.
Як зазначила учениця Маша Капелюшок: «Сьогодні я багато дізналась для себе про козаків, про Січ, та про їх традиції. І я взяла почитати для себе книжку В. Рутківського «Джури козака Швайка».

Підготували бібліотекарі молодшого
 відділу Пешкова В.В. і Бондар Н.М.


Немає коментарів:

Дописати коментар