Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.        
12 жовтня у Центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулася історична мандрівка «Ми з України козацького роду» для учнів 5-В класу гімназії №2. Бібліотекар розповіла читачам про те, що в історії нашої держави є надзвичайно цікаві й водночас трагічні сторінки пов’язані з історією українського козацтва.            
 Відомий український етнограф Олекса Воропай писав, що після зруйнування Катериною ІІ Запорозької Січі, козаки, ідучи за Дунай, несли з собою ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова. «Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія і кожен з нас не тільки причетний а й відповідальний за неї» - наголосила бібліотекар Леся Грищук.

Немає коментарів:

Дописати коментар