Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

Інфо-хвилинка «Гарні вчинки - ознака вихованої дитинки»🙌😊👌

Діти часто чують фрази на кшталт: «Треба бути чемним», «А ти гарно поводився?», «Так не ввічливо». Але під цими словами кожен розуміє щось своє. Коли ж дорослі так говорять, йдеться зовсім не про об’єктивну ввічливість і гарну поведінку. Зазвичай таким чином батьки хочуть зробити дитину зручною: не бігати, не кричати, не плакати, не битися. Частокіл заборон. Ввічливість і вихованість полягають в іншому — навчити дитину відчуттям, коли доречний той чи інший прояв.

В ході розваг дитина вчиться адекватним правилами поведінки в різних життєвих ситуаціях. Рольові ігри  одна з найдоступніших і ефективних методик навчання, які на відміну від нудних виховних бесід не відбивають охоту дізнаватися щось нове, а навпаки підігрівають дитячий інтерес до складних наук.
Сьогодні бібліотекар молодшого абонементу підготувала добірку літератури та інфо-хвилинку "Гарні вчинки - ознака вихованої дитинки". Для маленьких читайликів представлено цікаві видання із міні-іграми, уроками етикету, захоплюючими розповідями про хорошу поведінку та добрі справи, які варто втілювати кожного дня.
Школярі радо ознайомились із основними правилами, якими керуються виховані люди, а також поділилися спостереженнями про те, як гарна поведінка та ставлення позитивно впливають на спілкування з друзями та рідними.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар