Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 14 березня 2022 р.

Наука гри 🎨🎯🎲

А ви знали, що в перші три роки життя мозок дитини розвивається найбільше? Це чимале зростання! Але в цьому є беззаперечний плюс - один з найкращих способів підтримувати розвиток вашої дитини дуже простий і принесе вам обом задоволення.

На перший погляд, може видатися, що суть ігор - у тому, щоб було весело, та для малюків і дошкільнят це ще далеко не все. Це не просто розвага - ігри мають фундаментальне значення для розвитку вашої дитини. Йдеться про навчання та формування важливих життєвих навичок - від розв'язання проблем до висловлення ідей - та зміцнення зв’язків між вами й дитиною. Зрештою - ви перший вчитель і друг своєї дитини!


✨ Будуючи вежу, дитина практикує фізичні навички
Складаючи предмети один на один, дитина вчиться розуміти рух і простір, практикуючи сенсорні навички та моторику й розвиваючи просторове мислення. Цей набір навичок важливий для виховання здорового, активного тіла. Взаємодійте з дитиною: відзначайте, що вона будує, реагуйте звуками й мімікою, а також по черзі додавайте предмети до вежі - перевірте, наскільки високою її можна зробити!

За допомогою беззмістовних звуків дитина формує соціальні навички
Малюки природно прагнуть до взаємодії з іншими за допомогою лепету, міміки й жестів. Якщо звертати увагу на дитину, називати те, що вона робить, й реагувати, адаптуючи погляд, голос і рухи, це допомагає будувати й підсилювати нейронні зв'язки в мозку, які відповідають за розвиток комунікативних і соціальних навичок. Така взаємодія також зміцнює зв'язок між вами та вашою дитиною.

Ховаючи й шукаючи разом з вами предмети, дитина розвиває когнітивні навички
Робота над складним (але веселим!) завданням, як-от схованки й пошуки різних предметів у будинку, допомагає дитині працювати над концентрацією уваги, розв'язанням проблем і гнучкістю мислення. Дитина вчиться вирішувати складні завдання та будувати ефективні стратегії подолання перешкод. Якщо дитина в якийсь момент починає дратуватися, дайте їй підказку, але дозвольте самостійно знайти рішення.
✨ Співаючи й танцюючи, дитина формує емоційні навички
Розуміння й висловлення емоцій та управління ними за допомогою формування самоусвідомлення та вміння не піддаватися на імпульси - надзвичайно важливі аспекти емоційного розвитку й життєвого добробуту вашої дитини. Спів і танці - це чудовий спосіб висловити почуття й розслабитися! Співайте й танцюйте разом - так ви станете ще ближчими одне до одного.

✨ Коли дитина малює з уяви, вона розвиває творчий потенціал
Коли малюк сідає й малює щось своє на папері, він так проявляє творчість і перетворює ідеї на реальність. Коли дитина закінчить, попросіть її розповісти про створений світ і ставте запитання про те, що бачите.

Найкраще те, що дітям для гри й навчання не потрібні дорогі іграшки. Гарної вам гри!😉

Немає коментарів:

Дописати коментар