Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 31 березня 2022 р.

Чому діти обожнюють вімельбухи?..👀😃📚

Усі звикли до того, що в книгах неодмінно повинен бути текст. А інакше, що ж це за книга, якщо там одні картинки? Але вімельбухи, або книжки-розглядалки, здатні зламати подібні стереотипи. Виявляється, книги можуть бути і без тексту! Мало того, вони не менш корисні для розвитку дитини, ніж традиційні книги. 

✨ Що ж таке вімельбух? 
 
Зазвичай, це книги великого формату, сторінки яких щільно заповнені багатосюжетними картинками. Це світ переплетених між собою історій, розказаних художником емоційно та з гумором.
 
✨ Чому подібні ілюстрації притягують дитину? 

Тому що діти дошкільного віку дуже люблять розглядати картинки з великою кількістю дрібних деталей. Така книга не набридне малюкові, адже на її сторінках велика кількість персонажів і предметів, яких неможливо роздивитися відразу. І кожен раз, відкриваючи книгу, малюк буде помічати що-небудь новеньке.
 
Дітлахи із задоволенням займаються за такими книжками - їм дійсно цікаво. А скільки різноманітних завдань можна вигадати з картинками: шукати предмети на потрібний звук, грати в рими, складати речення та цілі історії!

Ще цікавою особливістю деяких вімельбухів є завдання на сторінках, де зазначено, що та скільки предметів потрібно знайти в першу чергу з коротким поясненням сюжетних подій.
 
✨ Як "читати" вімельбух? 
 
👉Книжку-розглядалку можна просто роздивлятися разом із дитиною. Малюкові потрібно обов'язково допомагати: звертати увагу на деталі, стимулювати висловлювати свої враження. Якщо у дитини сформується звичка не тільки слухати текстові книги, а й розглядати вімельбухи, це допоможе розвитку її пам'яті, мислення, фантазії, уяви, уважності, вміння порівнювати та зіставляти.
 
👉Більшість таких книжок прекрасно розвивають кругозір дитини.

👉 З вімельбухами можна вигадати безліч цікавих і корисних ігор. Запропонуйте малюкові відшукати на зображенні ті чи інші предмети, що-небудь порахувати, показати предмети певного кольору і т.д.
 
👉Книжки-розглядалки - найкращі помічники в розвитку мовлення малюка! Для цього важливо не просто розглядати картинки, а й розмовляти. Придумайте разом з дитиною імена усім чоловічкам, складіть історії про те, як вони живуть, гуляють, подорожують, які свята в них бувають, що їх радує, а що - засмучує.

Вімельбухи можна "перечитувати" багато-багато разів. І кожен раз це буде нова історія. У нашій бібліотеці також є такі книги, тому неодмінно спробуйте їх почитати😉



Немає коментарів:

Дописати коментар